dilluns, 11 d’abril del 2016

QÜESTIONARI


1. Acostumes a llegir premsa periòdica? Amb quina freqüència? Quins diaris o revistes, en quin suport i per què?
Esporàdicament consulte alguns diaris online com El País o Levante, per a consultar algun succés que m’interesse. Del mateix mode, fent també ús de l’ordinador  o del mòbil m’agrada consultar El Cultural  i llegir a la pàgina de l'escriptor Arturo Pérez Reverte els articles que publica setmanalment.
En quant a premsa física a soles compre regularment la revista National Geographic d’història.

2. Amb quina freqüència acostumes a llegir llibres? Quin és el darrer llibre que has llegit?
Tracte de llegir tots el dies encara que a soles siga un poquet, doncs durant el curs amb l’estudi, deures, treballs i demès,  es fa mes difícil. Durant l’estiu, o qualsevol altre període de vacances, tinc la sort de poder dedicar més tems a la lectura, llegint més llibres i d’una grossor més considerable.
L’últim llibre que he llegit ha sigut Aranmnoth de l’escriptora Ana Maria Matute

3. Quin gènere (o gèneres) literari t’interessa més: narrativa en general, narrativa de gènere (v.g. ciència-ficció, aventures, terror...), poesia, teatre, assaig, història, divulgació científica...? Per què?
Els generes que més m’agraden o atrauen son la narrativa, concretament narrativa històrica, de ciència-ficció o la novel·la negra, i la poesia, principalment autors del romanticisme, la generació del 27 i de mitjans del segle passat o de postguerra.

4. Quina és la lectura (o lectures) de la qual guardes millor record? Per què?
Potser una de les lectures de les que millor record guarde és Marina de Carlos Ruiz Zafón, doncs va ser una de les lectures que fa ja molts anys em va fer interessar-me per la lectura. Així mateix d’aquest autor destacaria altra obra, aquesta vegada dedicada al públic adult, La sombra del vent, de la qual també guarde un gran record.
Altres llibres que he tornat a rellegir al llarg dels anys i que sens dubte tornaré a ells altres vegades son: El Perfume, La abadia de Northanger i Orgull i prejudici, Els pilars de la terra, la serie del Capità Alatriste, Bodes de sang, El Principito, La catedral del Mar o Salvar a Mozart.

5. Quin és el teu autor preferit (o preferits)? Per què?
Sens dubte el meu autor preferit és Miguel Hernández per la seua capacitat d'escriure petites joies com la Elegia a Ramón Sijé.

6. Quin tipus d’escrits redactes amb major freqüència: cartes, articles, notes de lectura...?
Escrits per a classe y relats curts o poemes.

7. A quin tipus de lector van preferentment dirigits els teus escrits?
Sobretot per a mi mateixa i es clar, per als professors o jutges en cas de presentar-me a algun concurs.

8. Realitzes esborranys, esquemes o plans de text, abans de redactar un escrit? Descriu, de la manera més detallada possible, quin és el procés de redacció que segueixes.
No realitze cap tipus de esquema o planificació de la construcció del text.

9. Durant el procés de redacció, consultes diccionaris, llibres de gramàtica, manuals o qualsevol altre tipus de verificadors gramaticals? En cas afirmatiu, quins?
Consulte la RAE online i diversos diccionaris de sinònims i antònims que podem encontrar a la xarxa.

10. Quan ja els tens redactats, revises els teus escrits? En cas afirmatiu, de quina manera?
Quan termine d’escriure llig una o dues vegades per a corregir errors ortogràfics o de concordança. Deixe els escrits reposar uns dies i els torne a revisar.

11. Afegeix qualsevol tipus d’informació relativa als teus hàbits de lectura i escriptura que consideres oportuna i no hages comentat en les respostes anteriors.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada