divendres, 27 de maig del 2016

VALORACIÒ LLIBRE VIATGER "LES GAVARDINES"



ASPECTES POSITIUS: Entre allò positiu m’agradaria destacar la capacitat que tots hem tingut per a relacionar totes les parts de la historia. Hem pogut apreciar al relat  elements tant realistes com fantàstics, com romàntics i de misteri. Fins i tot, un final tràgic.
ASPECTES NEGATIUS: Deixant de banda errades gramaticals, potser allò negatiu més destacable és la monotonia de la primera part de l’obra. A més a més el final és massa precipitat i ens quedem sense saber què li ha ocorregut a un dels protagonistes, Enric. Per tant, encara que a mi com a escriptora del final, aquest m’ha quedat molt clar, potser aclariria el paper de Martina així com el seu motiu per portar a cap els seus actes, aclariria allò que representa, la mort.

COM ENS IMAGINEM ALS PERSONATGES?
Ricard: Un xic una mica sarcàstic i burlesc.
Enric: Per desgracia no puc emitir cap veredicte sobre aquest personatge doncs a quasi no ix a l’obra.
Joan: Joan és in xic crèdul que es deixa emportar pel amor que sent per Martina. El seu ànim confiat i tacat  per les promeses
Cristina: Percep a Cristina com una xiqueta valenta i intrèpida a la que el misteri de la gavardina li atrau tan que arriba arriscar-se agafant la gavardina negra que ningú  demanà.
Martina: Roina fins a l’inimaginable. Amb enganys aconsegueix  portar la mort a quasi tots els personatges. Finalment resulta ser, ni més ni menys que la mort.

LLIBRE I PEL·LÍCULES EL PODRÍEM CONNECTAR
Aquest relat el podríem relacionar amb diversos llibres o productes cinematogràfics o televisius.

D’un banda, degut al paper de la biblioteca podríem relacionar-lo amb El nom de la rosa, de l’escriptor Umberto Eco. D’altra m’ha recordat a la serie emesa en La primera, El ministeri del temps, per tot allò de les portes que fan viatjar als protagonistes.  També m’agradaria destacar que els misteriosos personatges amb gavardina m’ha recordat al Els homes grisos de la novel·la Momo, de l’escriptor alemany, Michael Ende o al Home Jack de El llibre del cementeri de Neil Gaiman.

QUÈ ENS HAS EMBLAT LA PROPOSTA DE L’ACTIVITAT?
Aquesta m’ha paregut una activitat molt adequada per  fer treballar la creativitat, encara que el poc temps del que s’ha disposat ha dificultat bastant el seu desenvolupament. Amb un poc més de coordinació es una activitat perfecta per a fer-nos treballar en equip i fer sentir que formem part de quelcom col·lectiu. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada